Skip to main content

Holdbeskrivelser

I Samavesa er vi sammen om at lave yoga. Derfor er der plads til alle niveauer på hatha og yin holdene. På vinyasaholdene  er det dog en god ide at have et vist kendskab til yoga. 

Blid Hatha

På de blide hathaklasser vil du opleve et roligt flow med fokus på at bruge kroppen sammen med dit åndedræt. Fokus er opmærksomhed på den ’indre’ oplevelse af yogaen.

Der vil være en længere indledende meditation eller åndedrætsøvelser samt længere guidet afspænding.
Intentionen med klassen er, at du oplever ro og åbenhed i kroppen.

Hatha

På hatha klasserne vil du opleve et flow der tillader tid til at lære og mærke stillingerne. Det er en mere stimulerende fysisk men også åndelig praksis, der giver tid til at mærke både krop og psyke samtidig med du lærer teknikken og stillingerne godt at kende.

Intentionen med klasserne er at kultivere din kropsforståelse og opleve, hvordan sindet reagerer på det arbejde du laver med din krop.

Hatha bowspring

På hatha med bowspring klasserne vil du opleve en tilgang til bevægelserne der i højere grad bruger kroppens naturlige kurver. Der er stort fokus på muskelaktivering og på at styrke og aktivere de naturlige kurver. Så selv om stillingerne er de samme, så vil du i bowspring opleve det som en lidt anderledes måde at bevæge sig på.

Intentionen med klasserne er at kultivere kropsforståelsen og opleve hvordan sindet reagerer på det arbejde du laver med din krop.

Vinyasa

Vinyasa er en dynamisk yogapraksis. Det kan være de samme øvelser, som du møder i hathayoga, men mellem de enkelte stillinger laves en vinyasa, som er en variation af en solhilsen. Så på viniyasa klasserne vil du opleve et højere tempo og oftest sved på panden.
Intentionen er at væve stillingerne med overgange i bevægelse til et meditativt flow.

Yin

Kunsten at finde stilhed. Yin er en praksis med mulighed for at finde stilhed og give kroppen ro til at arbejde. Yin er baseret på kinesisk medicin og arbejder på at få energien (chi) til at flyde i kroppen.

Yin arbejder med bindevævet i stræk eller kompression, og stillingerne holdes i 3 – 8 minutter.

Det ser roligt ud, men tag ikke fejl, yin er en stærk terapeutisk praksis, som vil bringe dig i tættere kontakt med din krop. 

Et yoga studio i Aarhus

Vi er et yogastudie i Aarhus, som deler vores passion for yoga med alle der har lyst til at være med. Vi tilbyder et frirum, hvor du kan bevæge kroppen og sindet fri af hverdagen, hvor du kan tage tid til dig selv og din praksis

Modtag nyhedsbrev

Holdbeskrivelser

Adresse

  • Samavesa Yoga
  • Skt. Pauls Kirkeplads 9 B baghuset 2. sal 8000 Århus C
  • CVR: 41596902