Undervisere

Hos Samāveśa til bringer alle undervisere sin egen stil og erfaringer ind i undervisningen. Vi tror på at vi underviser mest og bedst fra hjertet, hvis vi har frihed til at arbejde med det vi brænder for. Alle undervisere er højt uddannet og erfarne.

Elena Kaspersen Bækgaard

Underviser

Elena har praktiseret yoga siden 2008 ud fra Pattabhi Jois filosofi, ”Do your practice and All is coming” Det viste sig sandt og i 2014 tog hun sin første yogauddannelse i Sivanandayoga i Spanien. Siden har hun i Colorado taget en anusarauddannelse.

Elena er også psykolog og henter meget af sin inspiration fra mindfulness og – naturligvis – yogaens filosofiske og meditative rødder. Senest har Elena fordybet sig i yogaNidra, der oversat betyder ´yogisk søvn’ og er en form for meditativ afspænding.

Mette Bang

Underviser

Mette har praktiseret forskellige former for yoga i mere end 20 år. Hun er uddannet i hatha flow og yin yoga hos Yoga Collective i Århus, samt hos Joe Barnett.

Mette er optaget af, at yoga bliver en sanseoplevelse for både krop og sind.

På hendes klasser kan du forvente, at hele kroppen bliver guidet gennem små meditative flows med fokus på balance og styrke med udgangspunkt i den enkelte elev.

Phine Katrine Kjær Wiborg

Underviser

Phine har praktiseret yoga siden 2006, og i 2017 blev hun uddannet i vinyasa hos The Yoga People ved Jamie Clarke.

For Phine handler yoga om balance, balance i livet og balance mellem krop og sind.

 

På Phines klasser vil du opleve et bevidst arbejde med yin og yang. Du vil opleve de mere dynamiske flows, der kombineres med de stille yinstillinger. Phines udgangspunkt er, at kun med ro i sindet kan vi arbejde målrettet med de fysiske resultater.

 

Phine har et lyst og åbent sind, der inviterer til lethed og leg i din praksis.

Ea Wederkinch

For mig er yoga en metode til at leve et så balanceret liv som muligt. Som underviser går jeg op i at undervisningen så vidt overhovedet muligt passer til dem jeg underviser. Uanset om det er nybegyndere, øvede, gravide, nysgerrige, forvirrede, nye mødre, stressede, ambitiøse osv.

Jeg kunne faktisk ikke forestille mig noget federe arbejde end at undervise yoga – uanset om det er blidt, varmt, intenst, meditativt, transformerende eller teknisk. Årsagen til det er faktisk så simpel, at yoga og meditation har gjort vanvittig meget for mig. Jeg var et stresset, skræmt og helt vildt vredt barn. Der har været meget smerte, under vreden var sorg. Nu kan jeg ærligt sige, at jeg har et vidunderligt liv. Med alle de udfordringer det bringer. Jeg bruger alle de teknikker jeg har lært til at gribe de udfordringer der dukker op fra min krop, fra min omverden, fra min fortid. Til at tage hånd om og ansvar for mit velbefindende. Og dermed alle dem jeg omgiver mig med. Og så synes jeg det er sjovt at bruge kroppen og lege. For mig er det også en form for egenomsorg. Min første lærer sagde: “Hvis du virkelig vil lære noget, så skal du undervise det”. Så derfor gør jeg det.

Ea undervier med varme, humor og et lækkert nærvær.

Du kan læse mere om Ea på hendes hjemmeside www.eawederkinch.com

Jacob Aremark

Min rejse “ind i kroppen” begyndte, da jeg som 6 årig startede til Jiu-Jitsu (sådan noge japansk noget med bælter og hvide dragter). 
For små 25 år siden mødet jeg Aikido (hvide dragter og bælter igen), som jeg stadig øver mig i. For ca. 17 år siden blev jeg bidt af yoga og for omtrendt 10 år siden tog jeg en ManuVision-uddannelse (kropsterapi og-træning.) 
Jeg er super optaget af yogaens filosofi og historie, og jeg går op i, at det jeg underviser, faktisk har en historie, men at det også skal give mening for det moderne menneske … for noget er jo ikke fedt bare fordi det er gammelt. Og på en måde er alle mine klasser altid begynderklasser, fordi jeg synes, det er vigtigt nysgerrigt at kunne starter forfra igen og igen…   
Jeg har en skyggeidentitet som filosof (cand. mag.), og  jeg skrev speciale om kropsbevidsthed uden at bevæge andet end fingrene og øjnene. For et par år siden, skrev jeg så en rigtig bog om kropsbevidsthed – med øvelser og det hele (“Kroppens indre landskaber – en praktisk indføring i kropsbevidsthed”).   
Når jeg ikke underviser yoga, holder jeg foredrag & workshops om krop og sind, og har klienter i 1:1 forløb. 
Du kan læse mere om mig og det jeg laver på min hjemmeside  indrelandskaber.dk 

Rikke Brøcker

Yoga er for mig noget helt unikt og smukt!
Yogaen indeholder det hele, en dybde, en lethed, en glæde, en alvor, en nærvær og balance i det der er, både på og udenfor yoga måtten.
Jeg startede på yoga for mange år siden og det var noget af en udfordring! Hele min krop reagerede med fysisk ømhed og alverdens tanker kørte rundt i hovedet på mig. På trods af dette, blev jeg ved at vende tilbage tl yogaen uge efter uge. Yogaen gav mig nemlig følelsen af, at komme mere og mere “hjem” i mig selv, både psykisk og fysisk. Wauu, sikke en rejse!
Nu oplever jeg yogaen som en naturlig del af mit liv og det, der er med til at give ekstra overskud, glæde og ro i hverdagen. Jeg holder meget af, at videregive dette til andre som underviser. 
Jeg underviser i flere forskellige typer yoga.  
Ud over de fysiske yogastillinger, er mine hold ofte krydret med en åndedrætsteknik og/eller meditation. Jeg sætter stor pris på kombinationen af styrke, leg, ro og åbenhed. 
Jeg er uddannet yoga underviser ved Hamsa Yoga Studio 200 RYT, Rasa Yoga ved Sianna Sherman 300 TT og Yin Yoga ved Yoga Collective 50 TT.  
Derudover er jeg løbende på workshops og retreats, både i ind og udland.
Glæder mig til at møde dig. 

Camilla Sherpa

Camilla underviser med en ro, der smitter, og med fokus på at ære stilheden i Yin.

I hverdagen, hvor vi til dagligt bliver stimuleret mere end nogensinde før, ser jeg et stort behov for at sætte tempoet ned og vende blikket indad. Jeg guider altid en liggende meditation og dit åndedræt sammen med de langsomme, dybe og bløde yin stræk. Jeg tror på, at din variation af strækket og øvelsen er den rigtige for dig – vores kroppe er forskellige og kan være forskellig fra dag til dag. Jeg tror ligeledes på, at vores krop lagrer vores tanker, følelser, bekymringer mm. og at Yin Yoga kan være med til at løsne op for disse spændinger fysisk og energetisk. 

Hvis du trænger til ro, mere fleksibilitet i krop og sind, og til at stimulere dit parasympatiske nervesystem, skal du komme til en klasse hos Camilla. 

Udover at undervise laver Camilla holistiske krops -og ansigtsbehandlinger, forløb og retreats. Her arbejder hun overordnet med at skabe ro og sansende oplevelser, løsne spændinger og stagneret energi, for dig som føler dig overvældet i din hverdag og har brug for at blive ladet op. 

Læs mere om Camilla og hendes skønne univers på Slowbeauty.dk 

Irene Høllund

Yoga, dans & Mindfulness har været en del af mit liv, siden jeg var 6 år. Jeg har haft karriere som professionel danser i både latin og Hip Hop hvor jeg også har undervist i 20 år. Det har både været på danseskoler, events samt gennem Fitnessworld, jeg har dyrket yoga de sidste 15 år samt undervist i yoga i 5 år. 

Jeg underviser med høj energi og kan godt lide, der sker lidt på mine klasser.

Læs mere om Irene på hendes hjemmeside Mindfulledelse.com

Dorthe Wildfang

Underviser

Yoga har lært mig så meget om accept og rummelighed. Den har lært mig så meget om at være en del af verden Det har givet mig så meget plads til at møde det der dukker op. Og hver gang jeg tager plads på måtten møder jeg et aspekt af det indre som jeg må forholde mig til. Hver gang jeg tager plads på måtten finder jeg plads til, at det kan være der og lader det folde sig ud.
Nogle gange er det let og glædesfuldt, andre gange tungt og svært.
Men altid givende.

I min undervisning beder jeg dig om, ikke at dømme, ikke at tænke, men bare være. Jeg inviterer altid til at have en intention i din bevægelse, så du lærer din krop at kende.

Men mest af alt inviterer jeg til at det skal være sjovt og legende på rejsen.

Maria Bennedsgaard

Underviser

Jeg blev introduceret til yoga under et studieophold i London i 2013, og siden da har det været en stor del af min hverdag. Dette både i forhold til bevægelse, men også i forhold til at finde ro og holde de små pauser. For mig handler yoga om at finde balance, plads og ro i en ellers presset hverdag og verden.

I mine timer er der fokus på både at lande i åndedrættet, men også på bevægelsen og skabe plads i kroppen til at bevæge sig.

Jeg har min første uddannelse tilbage fra 2018 i Hatha og Vinyasa og har siden da bl.a. uddannet mig med fokus på åndedrættet og den restorative yoga.

Thor Lentz

Underviser

Med min kærlighed til bevægelse i forskellige former, og med min baggrund i den klassiske hatha yoga, er jeg stærkt inspireret af den funktionelle træningsmetode bowspring. Bowspring kan aktivere og styrke på måder som ellers kan være understimulerede i vores moderne livsstil. Min oplevelse er, at bevægelse kan
fungere som medicin, igennem forening af krop og bevidsthed. Dette er essensen i yoga for mig. Det er en stor gave at kunne dele og undervise i det, jeg selv har fået så meget ud af.
På mine bowspringinspirerede hathaklasser bevæger vi os roligt, stærkt, flydende og nærværende. Vi bevæger os, i retninger der vækker og styrker de sammenhængende kæder af væv i kroppen. Dette kan forbedre vores kropsholdning og måden vi bevæger os på i hverdagen. Mange små detaljer bliver instrueret undervejs, for at få hele kroppen med. Detaljerne kan virke fremmedartede i starten, men når de er landet i
kroppen vil de give mening.
Jeg tog min grunduddannelse i Hamsa Yoga i 2015. Siden har jeg bygget på med forskellige teacher trainings og workshops undervist af Desi Springer, John Friend, Christy Punnett, Barbra Noh, Ross Rayburn, TaraJudelle, Simon Krohn og Soham Johansen.
Du kan læse mere på min hjemmeside https://www.thorlentz.dk/

Jannie Krogstrup

Underviser

Accept, rummelighed og selvkærlighed er helt centralt både når jeg underviser og selv praktiserer yoga – om det så er yin, restorativ eller den mere dynamiske yoga.

Yogaen er for mig det sted, hvor jeg trygt og uforstyrret kan gå på opdagelse i alt, hvad der bevæger sig i mig. Følelser, stemninger, energier, reaktioner på det jeg oplever omkring mig er alt sammen i konstant bevægelse, og det er til stedet for at blive oplevet og rummet. Det kan vi gøre på yogamåtten. Her kan vi øve os, og du kan således øve dig i at møde din indre og dermed din ydre verden med et mere åben, roligt og accepterende sind.

Hver elev vil altid få plads til at finde sin egen vej på mine klasser. Vi kommer hver især med vores egen krop og egen energi og dermed vores helt eget behov, som jeg netop vil sørge for at give plads til.

Eksempelvis vil kroppen, når den skal bevæge sig, gerne være fri, have plads og lov til at udtrykke sig. Det er ikke en intuitiv klasse, jeg guider stadig din praksis. Jeg ønsker blot at vende fokus væk fra idéen om at placere kroppen i forskellige stillinger, men i stedet lade kroppen udtrykke hver enkelt stilling mere frit. Du kommunikerer løbende med dig selv; hvordan vil min krop udtrykke sig lige nu?

Således skaber vi sammen et rum, hvor vi alle kan parkere præstation, sammenligning og forventninger, men erstatte det med plads til at være dig og mig, præcist som vi er.

Jeg har som underviser bevæget mig fra hatha og vinyasa yoga, henover yin og restorativ og senest fordybet mig i mantra og yoga nidra. En rejse, der har givet mig en bred vifte af redskaber, som jeg nyder at blande og sammensætte efter behov.

Jeg glæder mig til at møde dig og dele yogaens fantastiske og forunderlige verden med dig.

Ann Sofie Andersen

Underviser

Yoga har de sidste 10 år været et frirum for mig, og det er altid her jeg finder hjem til mig selv. Mere end noget andet er yoga en personlig praksis. Det, du ser på de sociale medier, er et øjebliksbillede af den indre oplevelse. Det er svært at forklare, hvordan indsatsen med at vride og bøje kroppen skaber åndelig transformation, men det gør det, eller rettere sagt, det kan det, hvis intentionen og indsatsen er rettet indad. Min undervisning er altid præget af dette fokus på at vinde (genvinde) evnen til at lytte og forstå kroppens mange signaler i en travl verden, som ofte opfordrer os til det modsatte. I mine timer kan du forvente en god, blandet landhandel af styrke, balance, sanseoplevelser, meditation og blide stræk. 

Jeg er uddannet under yoga alliance ved House of Om.

 

Janni Ide Daugaard

Janni kombinerer perspektiver fra ayurveda, yoga og meditation på sine klasser. Hendes primære fokus som underviser og formidler er at gøre de gamle østlige visdomme relevante og håndgribelige for moderne vestlige mennesker – på yogamåtten såvel som i livet.

Janni har praktiseret yoga siden 1997, og har undervist siden 2008. Hun har uddannelser og kurser i hatha yoga, vinyasa yoga, restorativ yoga, yin yoga, meditation, pranayama, yogafilosofi, ayurveda og women’s self-care. Derudover er hun certificeret livsstilscoach, og har en bachelor i religionsvidenskab.

På yogamåtten inviterer hun dig til at møde dig selv med omsorg og slippe ideen om ‘skulle, burde, kunne’, så du i stedet kan mærke, hvad du har mest brug for den pågældende dag. Alle hendes klasser er funderet i Ayurveda.

Få inspiration om ayurvedisk livsstil og hverdagsvenlig egenomsorg på Jannis Instagram: https://www.instagram.com/janniidedaugaard/

Et yoga studio i Aarhus

Vi er et yogastudie i Aarhus, som deler vores passion for yoga med alle der har lyst til at være med. Vi tilbyder et frirum, hvor du kan bevæge kroppen og sindet fri af hverdagen, hvor du kan tage tid til dig selv og din praksis

Modtag nyhedsbrev

Holdbeskrivelser

Adresse

  • Samavesa Yoga
  • Skt. Pauls Kirkeplads 9 B baghuset 2. sal 8000 Århus C
  • CVR: 41596902